Jump to content

Gondok lesznek a világ legnagyobb torrentoldalával

2017. 10. 18. 11:37

A Pirate Bay csak nem tágít.  Hiába kapott borzalmas reakciókat az alig egy hete tesztelt kriptovaluta bányászó megoldásuk, most mégis újra visszahelyezték a kódot, ami akaratuk ellenére használja az oldalra látogatók processzor idejét.

Újra feltűnt a Pirate Bay oldalán az a kriptopénzt termelő kód, ami az oldalra látogatók processzorát használja fel, méghozzá mindezt úgy, hogy arról semmi információt nem szolgáltatnak.  Ez nem csak azért nagy gond, mert nem tájékoztatják az oldalt üzemeltetők az embereket arról, hogy mire használják a processzoraikat, hanem azért is, mert a kikapcsolására se nyújtanak semmi féle lehetőséget.

A korábbi megoldástól eltérően, most az oldalon megjelenő hirdetések kódjába helyezték el a Moneró nevezetű kriptovalutát farmoló kódokat, így elviekben a hirdetésblokkoló kiegészítőkkel elkerülhető. Korábban a kód bevezetését a TorrentFreak kérdésére azzal indokolták az oldal fejlesztői, hogy új bevételi lehetőségként tesztelik. A mostani kód viszont minden jel szerint már tartós megoldásként került implementálásra.

A kérdés csak az, hogy maradhat-e ez így, hogy a felhasználóktól megtagadják a döntés jogát? Ha szankciókkal élnek a Pirate Bay oldal ellen, az több millió felhasználónak tehet keresztbe, de ha nem történik semmi, akkor pedig ugyanennyi embernek fogják akarata ellenére kriptobányászatra használni a gépét.

(Forrás: torrentfreak.com)