Jump to content

Távozó vezérigazgató és rekordbevételek a Samsungnál

2017. 10. 17. 10:19

Kwon Oh-hyun, a Samsung vezérigazgatója pénteken bejelentette visszavonulását, de búcsúzóul egy kiemelkedően eredményes üzleti negyedévet hagyott maga után.

Kwon Oh-hyun egy fél életet töltött el a Samsung vállalatnál, de most egy eddig példa nélküli krízisre hivatkozva bejelentette, hogy lemond a Samsung vállalatál betöltött vezérigazgatói posztjáról és márciusban távozik a cégtől. A válság, amiről Kwon beszélt vélhetően a Samsungot ténylegesen vezető Lee Jae-Yong, a Samsung alelnökének  korrupciós botránya, aminek eredményeként augusztusban 5 é börtönbüntetésre ítélték  az alelnököt.

Ez volt a rossz hír, mait az előző héten közölnie kellett a vezérigazgatónak, de akadt egy igen jó hír is a Samsung részéről, amire valljuk be, egy ilyen bejelentés mellé szükségük is volt. Az ex-CEO búcsúzóul a rendkívül eredményes negyedévet hagy maga után. A vállalat megosztotta a harmadik üzleti negyedévre várható adatait, amik szerint a nyereségük közel 13 milliárd dollár lesz, ami csaknem a háromszorosa a 2016-os év azonos periódusában elért összegnek. Habár tavaly volt egy Note 7 botrány is, ami lefelé húzta a számokat, azért azt el kell ismerni, hogy a mostani várható 51 milliárd dollár körüli teljes árbevétellel egy eredményes időszakot zárhat a Samsung. Méltó zárása ez egy hosszú karriernek. A Samsung még nem nevezte meg az elnök utódját.

(Forrás: theverge.com Kép forrása: hipertextual.com)