Jump to content

Oroszország saját digitális valutát szeretne indítani

2017. 10. 16. 11:27

Oroszország eddig is nyíltan beszélt annak a lehetőségéről, hogy létrehozna saját kriptovalutát, és most úgy tűnik, hogy ezek a szavak hamarosan cselekvésbe fordulhatnak.

Nikolay Nikiforov, Oroszország Kommunikációs Minisztere megerősítette, hogy egy állami kontroll alatt tartott kriptovalutát terveznek kibocsátani, írja a Cointelehraph. Arra azért még ne számítsunk egy jó darabig, hogy a közeljövőben majd az otthoni számítógépünkről termeljük a jó orosz rubelt. Habár hasonló megoldással fog működni a rendszer, mint mondjuk a Bitcoin, azonban a jelenlegi felállás szerint egyáltalán nem lesz bányászható, helyette viszont teljesen követhető és stabil lesz, akár csak a hagyományos pénznemek.

Ha ez valóan megvalósul, az elméletben egy jókora löketet adna az amúgy se szerény orosz internetes gazdaságnak és átlátható alternatívát kínálna a felhasználók számára az egyébként kétes dolgokra is használt egyéb virtuális valutákkal szemben.

Egyelőre nincs szó arról, hogy pontosan mikorra is várhatnánk ennek az új orosz állami kriptovalutának a debütálását, de  úgy néz ki Nikiforov hiszi, hogy Oroszország nem engedheti meg magának, hogy sokáig halogassa a dolgot. Szerinte, ha nem mutatják be a saját kriptovalutájuk, akkor majd néhány hónap múlva Európa vagy Ázsia tesz azt meg.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: pixabay.com)