Jump to content

Lemondott a Samsung vezérigazgatója

2017. 10. 14. 09:35

Kwon Oh-hyun, a Samsung vezérigazgatója 32 év után távozni készül a cégtől. Pénteken bejelentette lemondási szándékát egy meg nem nevezett krízis miatt. Egyelőre nem tisztázott, hogy ki fogja átvenni a helyét.

Döbbenetes, ugyanakkor mégis valahol várható fejleményeken eset túl a Samsung az előző héten. Kwon Oh-hyun, a vállalat vezérigazgatója bejelentette lemondását, amivel nem csak a vezérigazgatói posztról távozik, hanem egyúttal a Samsung vezetői tanácsában betöltött szerepéről is lemond. A vezérigazgató azzal indokolta döntését, hogy már régóta gondolkodott a visszavonulásán és nem volt egy könnyű döntés, de úgy érzi  már nem képes folytatni. Kwon azt mondta az alkalmazottaknak küldött levelében, hogy egy precedens nélküli krízisből kell kiküzdeniük magukat és úgy hiszi, hogy eljött az idő, hogy a cég egy új szellemiséggel és fiatal vezetéssel tegye ezt meg, akik jobban tudnak reagálni az IT ipar újabb és újabb kihívásaira.

Hogy pontosan miféle krízisre referált levelében Kwon, azt nem fejtette ki, de ha a tavalyi többször robbanós-visszahívós Samsung Galaxy Note 7 botránynál, amitől az egész világsajtó zengett, nem érezte úgy, hogy távozni kéne, se az elmúlt 32 évben adódott válságoknál, akkor nehéz elhinni, hogy szakmai okok álnak a háttérben, habár persze lehet, hogy mostanra fogyott el a cérna. Mégis valószínűbb, hogy a válság, ami Kwon döntéséhez vezetett, s amiért úgy érzi, hogy a Samsung vezetése megérett egy fiatalabb generációra való lecserélésre, az a vesztegetés és korrupció miatt 5 éves börtönbüntetésre ítélt Samsung alelnök botrányának folyománya lehet. A Samsung egyelőre nem nevezte meg Kwon Oh-hyun utódját, illetve további elbocsátásokról/lemondásokról sem esett szó.

(Forrás: theverge.com Kép forrása: theverge.com)