Jump to content

Újra meghackelték az Equifax-t?

2017. 10. 12. 21:01

Amikor az Equifax ideiglenes vezérigazgatója megfogalmazta a bocsánatkérő levelét a The Wall Street Journal-ba, akkor elismerte, hogy sok erőfeszítést fog igényelni az emberek bizalmának visszanyerése. Hát eddig nem állnak vele valami fényesen.

A jelek szerint egy adwarés kamu Flash telepítő zaklatja azokat, akik még vannak olyan bátrak, hogy felkeresik az Equifax webokdalát. Sajnálatos módon az ilyen jellegű problémák nem különösebben segítik, hogy az ügyfelek visszanyerjék a cégbe vetett bizalmukat, de mit lehet tenni?

Egy független biztonsági szakértő, Randy Abrams fedezte fel és számolt be az Ars Technica oldalnak arról a Flash letöltő linkről, ami az equifax.com oldaláról a hxxp:centerbluray.info oldalra irányította át. A kamu Flash letöltő egy Adware.Eroezo néven ismert rondasággal fertőzi meg a gépünket, ami aztán kéretlen hirdetésekkel árasztja el az Internet Explorer böngészőnket. Az Equifax közben már el is távolította elvileg a programot, de azért legyünk óvatosak, hogy hova kattintunk az oldalukon.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: Equifax)