Jump to content

Óriási léggömbök állíthatják helyre Puerto Rico vezeték nélküli szolgáltatásait

2017. 10. 08. 17:30

A Google Project Loon csak nemrég kapta meg az engedélyt az FCC-től, de már tervezik is, hogy hogyan tudnák bevetni a Maria hurrikán sújtotta Puerto Rico hálózati struktúrájának kiegészítésére.

A Maria hurikán óriási kárókat okozott Puerto Rico infrastruktúrájában. Több ezren maradtak áram internet és egyéb alapvető szolgáltatások nélkül a karibi országban. A helyi erők a világ minden tályáról, így Amerikából is sok segítséget kaptak a károk helyreállításához és az alapvető szolgáltatások ideiglenes megszerevezéséhez. Ilyen például, hogy a Tesla több száz Powerwall akkumulátort és szakembereket küldött a térségbe, hogy a legkritikusabb pontokon biztos ne maradjanak áram nélkül az emberek. De nem csak a Tesla, hanem a Google is kiveszi a maga részét. A keresőóriás a ballonos vezetéknélküli internet megoldásával kívánja megoldani, hogy szükség esetén az internethez is hozzá tudjanak férni a helyiek.

Ha esetleg nem tudnánk mi is ez, akkor a Google Project Loon programjáról itt írtunk bővebben. A léggömbős internetre nagy szükség lesz, ugyanis az FCC szerint a Puerto Rico internetes szolgáltatásainak az 83% nem elérhető.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: engadget.com)