Jump to content

A Volkswagen és az Nvidia közösen vág bele az önvezető autók fejlesztésébe

2017. 06. 28. 12:38

A Volkswagen kész kiterjeszteni a mesterséges intelligencia fejlesztésével foglalkozó divízióját, amihez mostantól az Nvidia segítségére is számíthat. A két cég között partneri megállapodás született.

A két cég társulása talán szokatlannak tűnhet, de nem a Volkswagen az első és nem is az utolsó autógyártó, akivel az Nvidia partneri megállapodást köt. Egyszerűen ilyen időket élünk. Haladni kell a korral. Ma már szinte elképzelhetetlen érdemben beszélni a jövő autóiról anélkül, hogy szóba ne kerülne a gépi tanulás és a mesterséges intelligencia. A Volkswagen tudja ezt, de segítségre van szüksége ahhoz, hogy komolyan előre tudjon lépni az önvezető technológiák fejlesztésé terén és bumm, itt jön képbe az Nvidia.

Nyílván azért az együttműködés kölcsönösen előnyösnek ígérkezik. A megosztott adatok és megoldások olyan technológiák kifejlesztéséhet vezethetnek, amik például segíthetnek megoldani a városok forgalomoptimalizálását vagy megkönnyíthetik az emberek és a robotok együttműködését.

Minden jel szerint az alapvetően grafikus kártyairól ismert Nvidia kész komolyan beleásni magát az autóipar jövőjébe. A VW-n és a VW tulajdonában lévő Audin kívül már a Toyota és a Volvo autóinál is az Nvidia technológiája segédkezik. Szépen, csendben egy vezető névvé nővi ki magát az Nvidia az önvezető autók területén. Ki tudja mi lesz a cég következő hódítása? Nvidia űrkomp?

(Forrás: engadget.com Kép forrása: VW)