Jump to content

Az összes Pinterest felhasználó számára hozzáférhető lett a 2FA opció

2017. 06. 27. 20:57

A kétlépcsős azonosítás már igencsak alapvetőnek számít minden komolyabb oldalnál, de azért akadnak még lemaradók, akik csak most lépik meg ezt az egyébként biztonsági szempontból nagyon is fontos fejlesztést.

Nyílván akadnak olyan oldalak is, ahol magasról tesznek a felhasználóik adatainak biztonságra és ha egyáltalán szerepel is, csak sokadlagos tétel a prioritásaik listáján, hogy ilyen irányba fejlesszenek valamit. Szerencsére a Pinterest esetében ez nincs így. A cég megtette a megfelelő lépéseket, hogy minden felhasználója biztonságban érezhesse magát, amikor az ő oldalaikat használja.

Mostantól minden egyes Pinterest felhasználó számára adott a lehetőség, hogy kétlépcsős azonosítást (2FA) használjon fiókja védelmére.

Pinterest fiókunk 2FA védelemmel való ellátásához az accountunk beállítási menüpontja alatt a biztonsági beállításokat tartalmazó oldalt kell megcéloznunk.

További biztonsági újítás a közösségi oldal részéről, hogy a biztonsági szekció alatt listázásra kerülnek azok az eszközök, amikről az adott pillanatban be vagyunk jelentkezve. Ez segíthet kiszúrni, ha valaki  illetéktelenül, rajtunk és a tudtunkon kívül használja a fiókunk.

Csodálkozunk kicsit, hogy a Pinterest számára ilyen sokáig tartott egy ilyen mostanában alapvetőnek számító biztonsági funkció bevezetése, de mint tudjuk: jobb később, mint soha.

(Forrás: Pinterest Kép forrása: Pinterest)