Jump to content

Összeállt a NASA leendő asztronautáinak legújabb osztálya

2017. 06. 09. 13:06

Az Amerikai űrügynökség szerdán bejelentette, hogy sikeresen kiválasztotta azt a 12 leendő asztronautát, akik végül bekerültek a 22. amerikai űrhajósosztályba.

 

Az amerikai űrhajósosztályok 1959-ig visszanyúló történetében eddig soha nem volt még ilyen népes egy osztály se, mint mostani. Összesen 12 szerencsés kiválasztott került bele a NASA űrhajós kiképző programjába a több mint 18 000 jelentkezőből. Ők voltak a legjobbak, a legokosabbak és a legrátermettebbek az iskolázottságuk, a tapasztalataik és a velük készült interjúk alapján. Viszonyításként, csak hogy tényleg érezzük, hogy mennyire hatalmas ez a 12-es szám, jelenleg az Amerikai űrügynökség 44 aktív taggal bír.

Persze az hogy valaki bekerül a NASA asztronautaképző osztályba, az nem jelent automatikus garanciát rá, hogy végül valóban űrhajós is lesz belőle. Ahhoz hogy végül tényleg kint repkedhessen valaki, előtte sikeresen el kell végeznie a 2 éven át tartó alapkiképzést. Ez nem hangzik sok időnek, de valójában elég nagy a terhelés még akkor is ha vesszük, hogy a legtehetségesebbek közül is a legtehetségesebbek kerülnek kiválasztásra. A mostani 12 jelöltet is beleértve, eddig 350 űrhajóst választott ki a NASA 1959 óta, de végül nem mind jutottak ki az űrbe.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: NASA)