Jump to content

Donald Trump megint alkotott - Berobbant a „covfefe” láz

2017. 05. 31. 11:15

A legújabb amerikai elnök szeret új szavakat alkotni, ezt már eddigi munkássága alatt is bebizonyította, de azért mindig ki lehetett találni, hogy mit akar mondani. Azonban a mostani húzása több szempontból is egy nagy kérdőjel mindenkinek.

Mindenkivel előfordulhat, hogy elgépel valamit, pláne ebben a mai rohanó világban, amikor sokan oda se néznek csak ontják a kommenteket és a bejegyzéseket magukból. Persze a szabad világ vezetőjétől kicsit nagyobb körültekintést várna az ember, de oké, ő se vehet észre mindent. Ha kicsúszik is valami félrement szöveg, akkor is ott az elnöki stáb, aki majd helyre teszi a dolgokat, igaz? Mert hát mondjuk a Twitteren nem lehetetlen korrigálni a hibákat.

Mindennek fényében érthetetlen, hogy miért maradt kint órákon át Donald Trump amerikai elnök profilján következő tweet:

 „Despite the constant negative press covfefe”

Nem kell sokat agyalni, hogy rájöjjünk, az elnök elgépelhette az angol „coverage” szót, viszont ennyi már elég volt, hogy beinduljon egy azóta már nemzetközi szintűre duzzadt mókázás. Nagyszerű mémek és alternatív magyarázatok jöttek létre az elnök által kreált új szó hatására.

Kérdés hol szundikál mindeközben az elnöki stáb? Miért nem tűnt fel még órákkal a tweet megjelenése után se senkinek, hogy valami nem jó? Úgy tűnik nem alaptalanul fontolgatja a Fehér Ház, hogy egy csapat ügyvédnek kéne ellenőriznie Trump posztjait, mielőtt bármit is kiengednének a közösségi hálókra. Ugyanakkor egyben arra is jó példa, hogy miért kellett volna már réges-régen megoldania a Twitternek, hogy lehessen módosítani a tweeteket utólag és ne csak törölni. Ki tudja, lehet ez a kis incidens majd megadja a fejlesztőknek a kezdő lökést.

(Forrás: mashable.com Kép forrása: mashalbe.com)