Jump to content

Újabb futurisztikus motorkerékpár koncepcióval állt elő a BMW

2017. 05. 27. 21:48

Semmi kétség, a BMW érti, hogy hogyan kell olyan kétkerekű közlekedésre alkalmas jármű koncepciókkal előállni, amitől eláll a lélegzetünk. Ezt már tavaly októberben bebizonyították a Motorrad Vision Next 100 motorkerékpárral. Most valami ránézésre kevésbé vagány motorral leptek meg minket, de mint tudjuk a látszat néha csal.

A jövő elektromos motorkerékpárja a BMW szemével egy futurisztikus külsejű moped. A cég legújabb elektromos motorkerékpár koncepciója, a BMW Motorrad Concept Link a Vision Next 100-on alapszik, de jóval visszafogottabb kivitelben. A keresett kulcsszavak itt a környezetbarát megoldás és a zeró-emisszió.

A Concept Link egy hosszú és alacsony járgány, amire könnyedén felpattanhat a vezetője. A motorkerékpár két személy számára is kihúzható üléspadja alatt egy relatíve tágas csomagtér található.  Igazi műszerfal nincs, csak kivetített információk, viszont itt a sebességen és GPS információkon túl ellenőrizhetjük az elektromos motor akkumulátorának töltöttségi szintjét, hozzáférhetünk az elektronikus naptárunkhoz, emailekhez vagy épp zenét válthatunk. Az irányításhoz személyre szabható programozható gombok kerülnek a motor két botkormányára, illetve itt jön képbe a motorhoz kitalált speciális mozgásérzékelő dzseki, amit viselve a motor bizonyos funkcióin felül akár a garázsajtót is kinyithatjuk egy jól irányzott mozdulattal. Érdekesnek érdekes, szépnek szép, de nem holnap lesz, hogy ilyenekkel találkozhassunk az utcán.

(Forrás: enggadget.com Kép forrása: BMW)