Jump to content

Több éve törölt iCloud Notes üzeneteket sikerült visszahozni

2017. 05. 20. 12:36

Elvileg a törölt iCloud Notes fájljaink 30 nap után véglegesen és helyreállíthatatlanul törlődnek. Eltűnnek, mintha soha nem is léteztek volna. A kulcsszó itt, az elvileg. Egy orosz biztonsági cég, az ElcomSoft rájött, hogy az Apple ennél jóval tovább is megőrzi a felhőben a törölt jegyzeteket.

A biztonsági cég szakemberei felfedezték, hogy olyan jegyzetek visszaállítása is lehetséges, amik már hónapok vagy akár évek óta nem kelne, hogy létezzenek. Egészen 2015-ig visszamenőleg sikerült adatokat elcsalogatniuk.

Azt azért érdemes megjegyezni, hogy a művelethez egy speciális eszközt és szoftvert használt az ElcomSoft, így véletlenségből senki se fog belebotlani az évekkel ezelőtt törölt jegyzetekbe. Ettől függetlenül ez egy komoly biztonsági kockázat, amit az Apple vállalatnak minél előbb ki kell javítania. Az ElcomSoft meggyőződése, hogy így is lesz. A Safari böngésző és az iCloud Photo Library esetén is felmerültek hasonló gondok, amiket egyből javított is a cég.

Mondjuk az egész dolog érdekes, hiszen ezeknek a fájloknak egyáltalán nem lenne szabad léteznie semmilyen formában, se a felhőben, se sehol máshol.

(Forrás: enggadget.com Kép forrása: pixabay.com)