Jump to content

Az Apple szerint a harmadik féltől származó elemek okozták a Beats fejhallgató felrobbanását

2017. 05. 20. 14:01

Az Apple visszautasította annak az ausztrál nőnek a kárpótlását, aki az arcába robbanó Beats fejhallgatójának a hangjára ébredt egy repülőúton.

Az Adelaide Now ausztrál oldal szerint, az Apple azt nyilatkozta, hogy kivizsgálták az incidenst és megállapították, hogy harmadik féltől származó akkumulátorok tehetők felelőssé az ügyben.

A szóban forgó Beats fejes egy régebbi modell volt a jelentés szerint, amit még 2014-ben vásároltak és extra elemekre volt szükség a működtetéséhez. A névtelenségbe burkolódzó hölgy, akivel az eset megesett csalódását fejezte ki az Apple döntése végett, mondván „se a fejhallgatón, se annak csomagolásán nincs specifikusan meghatározva, hogy melyik márka elemét kéne használni”. Annak ellenére, hogy a nő megéget az arcán és a kezén is, csak a fejhallgató és a tönkrement ruházati cikkeinek pótlására szolgáló pénzbeli jóvátételt várt volna el.

Nem ez az első incidens, ahol Beats márka neve és elem problémák tűnnek fel egy ugyanazon történetben. 2015-ben az Apple kénytelen volt visszahívni a Beats Pill XL hangszórókat, mert azok hajlamosak voltak túlmelegedni és néhány ritka esetben tűzre kapni.

Akárki is a felelős ebben a történetben, azok a kevésbé robbanásveszélyes cink alapú elemek nem érkezhetnek elég korán.

(Forrás: enggadget.com Kép forrása: pixabay.com)