Jump to content

HTTPS protokollra váltottak amerikai szenátus weboldalai

2017. 05. 10. 13:27

Az Amerikai Egyesült Államok szenátusának legújabb biztonság húzása fejeződött be a minap. Mostantól az összes fő honlapok és az összes szenátori oldal titkosítást használ egy közel egy éves folyamat eredményeként.

Mostantól bárki úgy látogathat ezekre az oldalakra, hogy közben egy kis lakatocskát fog látni a böngészője címsorában az adott oldalnál. Ez azt jelenti, hogy HTTPS protokollt használnak az oldalak. Hasznos dolog ez és érdemes rá figyelni. Ebből tudhatjuk, hogy valóban a hivatalos oldalon járunk és nem egy jól összehozott másolaton, ami az adatainkat próbálja ellopni.

Bizony haladni kell a korral. Rég túlvagyunk azon a ponton, amikor elég ha a bankok és az email portálok használják a HTTPS protokollt. Nap napután hallani, hogy felhasználók belépési adatait és más értékes információit kaparintják meg különféle hackercsoportok. Az ideális az lenne, ha legalább az összes kormányközeli és más hivatalos ügyintézésre szolgáló oldala titkosított kommunikációt használna és akkor még nem is beszéltünk az egészségügyet érintő területekről. Itt még nem tartunk, de legalább már az amerikai szenátus oldalai biztonságban vannak.

(Forrás: enggadget.com Kép forrása: Wikipéda)