Jump to content

Chatről irányított tévéműsorok gondolatával incselkedik a Twitch

2017. 05. 08. 08:59

 A Twitch igazi ereje a közösségében rejlik, így aztán adja magát a dolog, hogy ha saját tévéműsorokat akar csinálni a cég, akkor a chaten tivornyázó közönséget is bele kell, hogy vonja. Jöhetnek az interaktív sorozatok.

Méghozzá a chat-vezérelt interaktív Twitch tévéműsorok. Az egyik elképzelés szerint az ideális tévézési élmény úgy nézhetne ki ezen a platformon, hogy a kedves és kedvetlen nézők visszajelzései alapján alakítanák a sorozatok következő részének történetét.  Ehhez persze nagyon halladó szellemű stúdiók kooperációjára lesz szüksége a Twitchnek. Olyan partnereket kell találnia a projekthez, akik bemerik vállalni a kockázatot, amit egy ilyen viszonylag kiszámíthatatlanul alakuló sorozat rejt magában. A Twitch mindenesetre bizakodik, hogy akár egy éven belül láthatnánk tőlük valamilyen erre az ötletre épülő interaktív műsort.

Az interaktív történetvezetés azért rendesen visszaüthet. Elég ha csak arra gondolunk, hogy a kreatív kontroll mellett milyen nehézkes lehet elérni, hogy egy kicsit komplexebb, jelentéssel bíró történet jöjjön létre. Nem lehetettlen feladat, de azért nehezíti a dolgot. Mondjuk elnézve a manapság népszerű tévéműsorok mondanivalóját, sajnos talán ez már nem is annyira prioritás. Meglátjuk, hogy a Twitch mit tud kihozni ebből, ha nem is egy, de 1-2 éven belül biztos.

(Forrás: enggadget.com Kép forrása: pixabay.com)