Jump to content

Még több cipőt készít óceáni hulladékból az Adidas

2017. 04. 23. 16:05

Emlékszünk még arra a környezettudatos gyártási technológiára, aminek révén az Adidas az óceánok mélyéről összehalászott műanyaghulladékból fabrikált cipellőket? A történet folytatódik.

Az Adidas a Föld napja tiszteletére leleplezte együttműködésének gyümölcsét a Parley nevű szervezettel, mely elsődleges feladatának az óceánjaink védelmét tekinti. Hogy hogyan találkoznak itt az érdekek? A válasz az óceáni szemét. A Parley azon ügyködik, hogy megakadályozza az óceánok szennyezését, illetve segítse a megtisztításuk. Az Adidasnak meg kell egy csomó műanyag hulladék az új gyártási megoldásához. A legújabb Ultra Boost, Ultra Boost Uncaged és Ultra Boost X cipők 95%-ban az óceánok fenekére süllyedt műanyag hulladékból készülnek. Az Adidas elmondása alapján 11 műanyagpalackból jön ki 1-1 cipő. A tervek szerint legalább egy millió további ilyen eljárással készült cipőt szeretnének készíteni 2017. végéig.

Ha minden jól megy, akkor az új Ultra Boost dizájn 200 dolláros áron május 10-től válik elérhetővé az Adidas áruházaiban és oldalán.

Jó látni, hogy ez a fenntartható gyártási technológia végül nem akadt el a tesztelési fázisban és tényleg megindul a sorozatgyártás, még ha picit borsos is az így készült végtermék ára. Kíváncsian várjuk, hogy hogyan fogy majd az első millió ilyen cipő.

(Forrás: adidas.com Kép forrása: adidas.com)