Jump to content

Új eszközt vet be az Airbnb az account tolvajokkal szemben

2017. 04. 18. 16:13

Ha feltörik az Airbnb fiókod, akkor nem csak azon kell aggódnod, hogy a tolvajok megléptek a bankkártyád adataival. Nem. Azt is pontosan tudni fogják, hogy hova és mikor érdemes betörni. Ezek fényében talán érthető, hogy miért különösen fontos az Airbnb felhasználóinak a biztonság.

A cég ezért mindent megtesz, hogy lehetőségeihez mérten segítsen megóvni a felhasználók fiókját és az azokhoz tartozó érzékeny adatokat az illetéktelen szemektől. Ennek eredményeként a céges blogon bejelentésre került, hogy mától minden új telefont, tabletet vagy számítógépet hitelesíteni kell, amiről bejelentkezünk. Ez egy az Airbnb által küldött egyedi kóddal tehetjük meg, amit sms vagy email formájában kaphatunk meg. Ez azért nem egy 2FA rendszer, de legalább valamicskét mérsékli az esélyét, hogy mindenfél random jószág elcsaklizza a fiókunk.

Ezen felül, minden egyes alkalommal értesítést fogunk kapni, amikor valaki változtatásokat eszközöl a fiókunkban. A cég szerint olyan gépi tanulásos módszert használnak, ami képes ráérezni, ha nem az igazi tulajdonos, hanem egy tolvaj próbálja meg elkötni a fiókunkat és ebben az esetben plusz bejelentkezési infót kérni.

Persze akárhogy nézzük, a fiókfeltörések az egyik legnagyobb problémái napjaink internetijének. Az Airbnb se tud csodát tenni, mert ha tudna, akkor mindenki az ő módszerükért állna sorban, de legalább igyekeznek. Figyeljünk mi is, az már fél siker.

(Forrás: engadget.com Fotó forrása: pixabay.com)