Jump to content

A Google szép csendben elindította a saját álláskereső portálját

2017. 04. 18. 15:29

Saját LinkedIn verziót indít a Google? Vagy talán ez egy Greenhouse vagy egy Jobvite lesz? Még kérdéses, de annyi biztos, hogy a tech cég új Google Hire bejelentkező oldala már elérhető.

Nem a Google lenne az első nagy tech cég, aki szemet vet a LinkedIn babérjaira. Néhány hónapja írtunk róla, hogy a Facebook is kikaparná ezt a gesztenyét.

Azért ne vegyük félvállról, mert a Google Hire bejelentkező oldala már el is érhető, bár még nem funkciónál, így nehéz megmondani, hogy pontosan mit is tud majd. Az Axios szerint a Hire lehetővé fogja tenni a cégeknek, hogy álláslehetőségeket listázzanak, amik között kedvükre böngészhetnek majd az álláskeresők és adhatják le önéletrajzukat a szimpatikus pozíciókra.

Néhányan rögtön rosszra gondoltak. A bejelentkező oldalnál ugyan még nem látni többet az egészből, de az már így is lejön, hogy a Google fiókunkkal jelentkezhetnénk be. Kérdés ezek után ki és mennyi adatunkat láthatná? Örülnék-e, ha egy kedves HR-es látná az összes keresési előzményünket? Szinte biztos, hogy ilyenről nem lesz szó.

A Google egy szóvivője az Engadget megeredésére válaszolva elmondta, hogy a Google Hire egy jelenleg fejlesztés alatt álló produktum, ami a G Suit felhasználókat fogja segíteni a HR tevékenységük hatékonyabb kezelésében. A termék lehetővé fogja tenni az alkalmazottaknak, hogy online gyűjtsék be a jelöltek jelentkezéseit. Csak azok az információk fognak átkerülni a leendő munkáltatókhoz, amiket a jelentkezők önként megosztanak az ő online jelentkezésük részeként. Privát információkat nem fognak megosztani.

(Forrás: mashable.com / engadget.com Kép forrása: mashable.com)