Jump to content

Videót adott ki a Falcon 9-es történelmi landolásáról a SpaceX

2017. 04. 08. 12:13

A SpaceX megint történelmet írt, amikor előző héten sikeresen újra kilőtte a már korábban használt rakétáját, majd az vissza is tért minden komolyabb gond nélkül. Erről a nagy visszatérésről adtak ki egy rövid, de velős anyagot.

Ez volt a hatodik sikeres landolása a cégnek a Falcon 9-es rakétával. Fontos lépés volt ez a SpaceX számára, miután tavaly szeptemberben szignifikáns veszteséget könyvelhetett el egy balul sikerült rakétateszt után, amiben nem csak a rakéta és rakománya veszett oda, de a kilövőállomás is sérüléseket szenvedett. Mindezek után a SpaceX ismét talpon, csak ha lehet még erősebben, mint korábban. A vállalat tervei szerint az idei évvel már minden héten két kilövést hajtanának végre.

 

Falcon 9 landing on the "Of Course I Still Love You" droneship after delivering SES-10 into orbit.

SpaceX (@spacex) által megosztott bejegyzés,

Mondani se kell ez egy elég ambiciózus terv, de a szükséges infrastruktúra, illetve a kilövőállomások előkészítése rendben zajlik. Meg aztán, ha az alábbi videón nézzük az előző heti történelmi landolását az újrahasznosított rakétának, akkor valahogy olyan könnyűnek tűnik az egész (pedig piszkosul nem az).

(Forrás: engadget.com Kép forrása: engadget.com / NASA)