Jump to content

Hatalmas robotszörnyek küldik egymást a halálba augusztusban

2017. 04. 06. 09:54

Ki szeretné látni több tonnás gépek élet-halál harcát? Akkor ismerkedjünk meg az amerikai mérnökökből verbuválódott MegaBots csapatával, akiknek robotja a japán Suidobashi vállalat 13 láb magas ipari robotjával fog megküzdeni.

 

Idén végre megtörténik. Több évnyi tervezés után sor kerül a mindent eldöntő nagy összecsapásra. A MegaBots bejelentette a ’The Giant Robot Duel’ nevű eseményét mely augusztusban kerül megrendezésre.

A MegaBots alkotása az Mk. III, egy 13 láb magas és 12 tonnás behemót. A vállalat keményen dolgozott a projekten az elmúlt két évben, aminek fejlődését YouTube csatornájukon dokumentálták. Ennek ellenére a robotot még teljes pompájában nem láthattuk. Erre leghamarabb egy hamarosan érkező bemutató videóban lesz lehetőségünk.

Arról még nem eset szó, hogy a nagy eseményre pontosan mikor kerül majd sor. A MegaBots elmondása szerint az eredeti tervekhez képest szignifikánsan el kellett halasztani a nagy párbajt. Jelenleg úgy néz ki, hogy a helyszín titkos lesz és majd online lehet követni az összecsapást. Addig is a következő hónapban a rajongók egyre többet tudhatnak meg a harcba induló monstrumokról.

Megkezdődött a robotgladiátorok kora?

(Forrás: engadget.com Kép forrása: engadget.com)