Jump to content

2018-tól legális lesz Kanadában a fű fogyasztás

2017. 04. 02. 16:37

A marihuána orvosi (értsd kutatások és gyógyászat) felhasználása már 2001 óta engedélyezett Kanadában, de egy új törvénytervezettel hamarosan a lakosság számára is legálisan fogyasztható lesz.

Justin Trudeau miniszterelnök nem a levegőbe beszélt, amikor választási kampánya során a marihuána legalizálására tett ígéretet. A CBC Kanada forrásai szerint 2018. július elsejétől legális lehet Kanadában a fú lakossági fogyasztása. Hogy ez lehetséges legyen ahhoz idén áprilisba fognak benyújtani egy törvénytervezetet.

A törvénytervezet szerint nem csak a marihuána birtoklása, fogyasztása, de a termesztése is engedélyezetté válna bizonyos keretek között. Háztartásonként 4 növény tartását tennék lehetővé, illetve fejenként 30 gramm marihuána lehetne minden kanadai állampolgár zsebében.

Kérdés mit jelentene ez a törvény a forgalmazókra és az ipari felhasználásra nézve? A jelenlegi elképzelések szerint az egyes tartományok maguk dönthetnének az árak és a korhatár szabályozásának tekintetében, bár utóbbit csak emelni lehetne, mert 18 éven aluliaknak az egész országban tilos lenne az árusítás.

El sem tudjuk képzelni, hogy milyen innovatív kütyüket hoz majd magával ennek a törvénynek a foganatosítása, de arra mérget mernénk venni, hogy lesz olyan, akit inspirálni fog valami vicces dolognak a megalkotására.

(Forrás: cbc.ca Kép forrása: pixabay.com)