Jump to content

Mi is pontosan az a Reddit AMA?

2017. 03. 31. 08:42

A Reddit az egyik leghasznosabb, legnépszerűbb és leginformatívabb közösségi híroldal az egész weben. Ha még eddig nem fedeztük fel, hogy milyen élvezeteket rejt egy Reddit AMA-t követni vagy reagálni rá, akkor most itt az ideje.

A Reddit AMA az angol „Ask Me Anything” kifejezésből alkotott mozaikszó. Ez tulajdonképpen egy trendi internetes kifejezés egy olyan interjúra, amely ez esetben egy házigazda felhasználó és a többi kérdezni vágyó redditező között zajlik. Ezeket összeszedve a /r/IAmA/ subreddit alatt találhatjuk meg, aminek jelenleg több mint 15 millió feliratkozója van. Itt egy rakat posztot fogunk találni érdekes vagy kevésbé érdekes emberektől, akiktől bármit kérdezhetünk.

Az AMA subreddit posztjai között belefuthatunk néhány olyanba, ami [AMA Requests]-ként lett megjelölve. Ezeket olyan felhasználók hozták létre, akik olyan emberkétől várnának AMA-t, akik eddig még nem tartottak, s abban reménykednek, hogy ha elég szavazat gyűlik össze az adott posztra, akkor ez változhat.

A legnépszerűbb AMA-k természetesen azok, amiket hírességek tartanak. Ezek általában nagy figyelmet vonnak magukra, de ha biztosra akarunk menni, hogy nem maradunk le senki számunkra érdekesről, akkor lehetőségünk van követni a soron következő AMA-kat. Ez az egyik olyan része a Reddit-nek, ami igazán nagyszerűvé teszi. A jobboldali sávban láthatunk egy táblázatot, amely az elkövetkezendő AMA-k időpontjait mutatja. A Reddit megerősítési rendszert használ, hogy elkerülje az olyan posztok kikerülését, ami magukat másnak hazudó emberektől származik. Ezek a posztok általában törlésre kerülnek, de az a biztos, aminél látjuk az igazolt státuszt.

Az Reddit AMA remek lehetőség, hogy számunkra érdekes, híres emberekkel közvetlen kommunikálhassunk. Ilyen emlékezetes AMA volt, amit Snoop Dogg adott 2012. decemberében. A 1,6 millió látogatója volt a rapper közösségi híroldalának csak azon az egy napon. Ez volt az egyik legnagyobb AMA, amit eddig az oldal látott.

Nem meglepő módon a másik nagyon népszerű AMA az Amerikai Egyesült Államok 44. elnökének, Barack Obamának a Reddit oldalához köthető. Erre 2012. augusztus 29-én került sor és az AMA napján közel 3 milliós látogatottságot generált az oldalnak.

Érdemes átböngészi a korábbi híres AMA-k archívumát. Rengeteg érdekes interjúra akadhatunk Arnold Schwarzeneggertől kezdve egészen Jerry Seinfeldig.

(Forrás: lifewire.com Kép forrása: wired.com)