Jump to content

Válaszd a Domino’s Pizza étteremet és házhoz gurul a vacsora

2017. 03. 30. 13:41

A Domino’s étteremlánc egy újabb hullám pizzafutár drónnal támad, csak ezúttal Európában, azon belül is Németországban és Hollandiában.

Emlékszünk még DRU-ra az (Domino’s Robotic Unit) automatizált szállító egység, ami kifejezetten pizzák szállítmányozására terveztek? A történet folytatódik. Pontosabban a Domino’s újabb dronokat vett be az étkeztetésünk lebonyolításához. Konkrétan a Starship Technologies vállalat által épített kerekeken guruló automatizált pizzafutár egységekkel állunk most szemben. Ez az a verziója a terminátoros gépes, lázadós rémfantáziálásainknak, amiben halálra etetnek minket a robotok a kedvenc kajánkkal.

Don Meij, a Domino’s Pizza étteremlánc vezérigazgatója úgy nyilatkozott, hogy ha a cég nem adna hozzá ilyen módon drónokat a kiszállító flottájához, akkor nem lenne elég futáruk, hogy lépést tartsanak a következő 5-10 éves növekedési tervükkel.

Azért a globális hatalomátvétele ezeknek a kütyüknek még odább van. A Starship automatizált pizzafutár drónja nem érhető el a két említett ország minden lakójának. Ennek oka, hogy az akkumulátorral hajtott egységek csak a kiválasztott éttermek 1 mérföldes körzetében tudnak sikeres kiszállítást lebonyolítani.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: engadget.com)