Jump to content

A Beam ránk szól, ha már mozognunk vagy ennünk kéne

2017. 03. 30. 13:56

A Microsoft megirigyelhette a Twitch sikerét, amikor elindította Xbox One-on a Beam streaming szolgáltatását. Kérdés mivel lehet jobb a konkurensnél? Hát például figyel az egészségünkre.

Egyél, mozogj, adásban vagy! A Beam rendelkezik néhány hasznos és kevésbé hasznos végfelhasználói eszközzel, amivel több kíván lenni másoknál. Ilyen például, hogy emlékezteti a felhasználóit néhány fontos dologra. A streamelés komoly meló, amibe rendesen beletudnak feledkezni az emberek, ezért lehet nem is olyan butaság, hogy a Beam időről-időre szól, hogy ugyan mennyünk már ki kicsit a konyháig legalább és együnk magunkba valami táplálék féleséget. A funkció alapból nincs bekapcsolva, elvégre ne mindenkinek kell emlékeztető a létfenntartáshoz. A Health Reminders opciót kell bepipálnunk a beállításoknál és még azt is megadhatjuk, hogy milyen gyakorisággal szeretnénk kaját kapni az arcunkba (elvégre az étkezési szokásaink se egyformák).

Azért nem olyan forradalmi a Beam ötlete. Az Apple Watch szintén rendelkezik emlékeztető funkcióval. Ránk ripakodik, ha mondjuk sokat ücsörgünk a gép előtt, mert elvesztettük az időérzékünk. A Microsoft is hasznosnak találhatta ezt, aztán implementáltak valami hasonlót a Beam-be. Bővebben az Xbox Wire-en olvashatunk a dologról.

 
(Forrás: engadget.com Kép forrása: engadget.com)