Jump to content

Életeket menthet a Facebook legújabb algoritmusa

2017. 03. 24. 13:15

40 másodpercenként valaki öngyilkosságot követ el a Földön. Az öngyilkosság a második leggyakoribb ok, ami napjainkban egy fiatal halálát eredményezi. A Facebook kitalált egy eszközt, amely segíthet megelőzni a tragédiákat.

Bár a Facebooknak már vannak önbántalmazást megelőző fícsörjei, ezek nagyrészt arra alapoznak, hogy más felhasználók észreveszik és jelentik a barátaik problémás posztjait. Ez nem feltétlen túl effektív ezért a cég kidolgozott egy jobb megoldást.

Egy olyan mesterséges intelligencián alapuló technológiát tesztelnek, amely képes detektálni az olyan kommenteket, amelyek feltételezhetően öngyilkossági szándékra utaló gondolatokat tartalmaznak. Ezeket aztán a cég szakemberi ellenőrizik, és szükség esetén megteszik a kellő lépéseket.

A Facebook mesterséges intelligenciája azt is megkönnyíti, hogy a felhasználók segíthessenek a bajbajutott ismerőseiken. Mintafelismerést használva ellenőrizni fogja a posztokat és aztán ha kell, akkor kiemeli a vonatkozó jelentéseket. Jelenleg a detektáló algoritmus tesztelése szűk körben folyik az USA területére korlátozva.

(Forrás: engadget.com Fotó forrása: pixabay.com)