Jump to content

200 euróért köt nekünk pulcsit az Adidas

2017. 03. 22. 15:54

A surranógyártás korában 12-18 hónapot ölel fel, még egy új ruhadarab a tervezőasztaltól eljut a boltok polcaira. Az Adidas szeretné lecsökkenteni ezt az időt alig néhány órára, amit akár ott helyben meg is várhatunk.

Ebből a célból a német fitnesz ruházati cég megnyitott egy különleges boltot Berlinben, ahol a kedves ügyfelek megtervezhetik a saját testreszabott merinó gyapjúból készült pulóverük, rongyos 200 euróért. Ez momentán úgy 62 000 Ft-ot takar, amiből én így hirtelen jó sok pulóvert eltudok képzelni magamnak. A magas árnak nem csak a gyorsaság és a procedúra eredményeként megszülető egyedi ruhaköltemények az okai. Nem. Az igazi pláne, legalábbis nekem, hogy robotok készítik el a megálmodott ruhákat.

Megmondom őszintén én értékelem a minőségi ruhadarabokat, de nekem a ruhavásárlás olyan, mint másnak fogorvoshoz menni. Néha meg kell ejteni. Túlesik rajta az ember. Nem hal bele ideális esetben. Valahogy így írnám le az élményt. Viszont az Adidas eme boltjába még szerintem is érdemes betérni. A egész folyamat ott kezdődik, hogy a vásárló belép egy sötétített szobába ahol egy tucatnyi különféle dizájn és minta közül válogathat, amit a mellkasára vetítenek. Az ügyfél kiválassza a neki tetsző összeállítást, beállítja hozzá a színkombinációkat egy érintőképernyőn, aztán már csak a méretet kell választani. Itt lehet az előre megadott S/M/L méretek közül válogatni, vagy alsóneműre vetkőzhetünk egy csodás 3D scannelésért. Miután a rendelés elkészült, a pulóvert ott helyben megszövi nekünk egy masina, kimossa, megszárítja és becsomagolja. Az egészhez nem kell több 4 óránál.

Nem ez az első, hogy az Adidas megpróbálja felgyorsítani alternatív megoldásokkal a gyártást és az se újdonság, hogy ebbe robotokat von be. Mégis az, hogy ott helyben elkészítsék nekünk az általunk megtervezett pulóvert, alig néhány nap alatt, na ez olyasmi amit még nem láttunk.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: adidasknitforyou.com)