Jump to content

Véghezvitte történetének legnagyobb akvizícióját a Samsung

2017. 03. 11. 10:47

Dacára a tavalyi „robbanásszerű” sikerének a Samsung szeret startup cégeket vásárolni vagy maga fejleszteni a saját technológiáját. Ettől némiképpen eltérő volt az az előző novemberben kötött megállapodás, amivel egy kicsit nagyobb halat célozott meg a cég.

Ez a hal pedig a Harman. A korábban bejelentett megállapodás értelmében a Samsung Electronics megvásárolni szándékozott az okosautó piac egyik fontos szereplőjeként ismert Harman vállalatot. A 8 milliárd értékű akvizíció teljesüléséről tegnap számolt be a cég.

A Samsung ezelőtt még sohasem invesztált bele ennyi pénz egyetlenegy felvásárlásba, de minden bizonnyal még így is teljesen megéri nekik a beruházás. A Harman vállalat élenjár a különféle autókba integrálható technológiák tervezésében és fejlesztésében, ráadásul kiterjedt ügyfélkörrel rendelkezik. A Samsungnak ez az üzlet hatalmas előrelépést jelent a cég autóipar felé történő terjeszkedési szándékaira nézve.

A Harman vállalat a Samsung önálló leányvállalataként fog továbbműködni. A Samsung gyakorlatilag egy az egyben megkívánja tartani őket. Maradnak az alkalmazottak, a létesítmények és a termékek, sőt még a vezetés is. Az egyetlen változás, hogy mostantól a két cég rendkívül szorosan együtt fog működni.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: ravepubs.com)