Jump to content

TetraBIN – Játék a szeméttel

2017. 03. 06. 12:38

A szemetelés minden városnak problémát jelent. Pontosabba a szemetelők. Mindig akadnak olyanok, akik nem képesek elfáradni a kukáig, de talán egy kis játékkal őket is motiválni lehetne.

 

Erre az elképzelésre alapozva születhetett meg a TetraBIN ötlete, ami játékká alakítja a szemét szemetesbe juttatását. A TetraBIN a Sencity startuptól jön, ami az Urban-X projekt része. Ennek a projektnek a célja élhetőbbé tenni az olyan nagyvárosokat, mint például New York. Ebbe benne van a városkép alakítása a vonzóbb padoktól a kerékpártárolók kialakításáig és persze a szemétprobléma kezeléséig. Utóbbinál jött be a képbe a Sencity és a TetraBIN.

A TetraBIN egy nagy háromoldalú konténer képernyőbe csomagolva, amin egy oldalnézetes videojáték zöld mezeje jelenik meg.  Ezen a mezőn éldegélnek ebek, akik arra várnak, hogy megetessük őket. A szemetes belsejében mozgásérzékelők vannak, így amikor bedobunk valamit akkor a képernyőn megjelenik egy csirkecomb. Ha ügyesen dobtunk és sikerült a kutyust megetetni, akkor egy kód jelenik meg a képernyőn, amit a TetraBIN honlapján aktiválhatunk. A játékban résztvevőket különféle tárgyjutalmakkal díjaznák, így mindjárt népszerűbb lehet a szemét szemetesbe juttatása, pláne a gyerekek között.

Ötletes. Csak nehogy valaki ebből is aztán sportot űzzön és egész nap a szemetesbe dobáljon mindenfélét, hogy egyre több pontot érjen el.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: engadget.com)