Jump to content

Unity motorral készítettek rajzfilmet

2017. 02. 26. 07:45

A Mr. Carton egy olyan Unity-vel készült rajzfilm, ami elsőként képes bizonyítani, hogy a videojáték-motorral nem csak játékokat, de akár filmeket is lehet készíteni.

A különféle eSport ligák jól mutatják, hogy egy-egy videojáték milyen gyorsan be tud robbanni a köztudatba. A játékvilág fénykorát éljük, miközben egyre több és jobb eszköz áll a fejlesztők rendelkezésére, hogy újabbakat hozzanak létre. Konkrét példának itt van nekünk az Unity videojáték-motor, ami nemrég ért el egy fontos mérföldkövet. Elkészült a motor használatával az első TV-s rajzfilm show.

A Mr. Carton című animált francia rajzfilmsorozat első évada 13 részből áll, aminek premierjére a France Télévisions csatornán kerül sor. A sorozat első 6 epizódját a YouTube-on is megnézhetjük. Nem kell izgulni a nyelvi akadályok miatt, mert a kartondoboz világunk főhőse nem beszél egy árva szót se.

Kérdés mennyire vált be a játékfejlesztő motor, mint animációs program? Michaël Bolufer a Mr. Carton alkotója játékokon és filmeken egyaránt dolgozik. Számára mindkét célra több mint megfelelő az Unity. Sőt, elmondása alapján a szerkesztés egyes lépései sokkal könnyebbnek bizonyultak az Unity-vel, mint a tradicionális eszközök használatával. Persze a folyamat nem minden lépését lehetett megoldani a motorral, így néha más programokhoz is hozzá kellett nyúlni, cserébe viszont a kamera és a fények kezelése, beállítása közvetlen az Unity-ben történt, ahelyett, hogy a különféle platformok között kellett volna szörfözni.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: engadget.com)