Jump to content

Messze még a Microsoft következő HoloLens szemüvege

2017. 02. 24. 11:00

Amennyiben a közeljövőben egy olcsóbb és kisebb HoloLens szemüvegben reménykedtünk, úgy valószínűleg csalódottak leszünk. A Microsoft még évekig nem tervez ilyesmit.

Egy a Microsoftra fokuszáló híroldal, a Thurrott riportja szerint a cég nem kívánja megismételni a HoloLens szemüveget, helyette inkább szignifikáns fejlesztésekkel felvértezve képzelik el az eszköz következő generációját. Ez nagyon szépen hangzik, de valójában egyben azt is jelenti, hogy évekbe fog telni mire felhasználók elé kerül egy újabb HoloLens. A Microsoft állítólag valamikor 2019-re tervezi, hogy kiad egy sokkal fejlettebb verziót az eszközből.

Ha azt nézzük, akkor a Microsoftnak lesz ideje erőt és energiát áldozni a termék fejlesztésére, hogy a következő HoloLens valós technológiai ugrást jelenthessen az előző verzióhoz képest. Másfelől meg amúgy se fenyegeti őket semmi, hogy kapkodniuk kéne. A kiterjesztett valóság (AR) területén mondhatni konkurencia hiányban „szenved” a cég. Nincs kivel versenyezni, ezért momentán teljesen felesleges lenne akár árban, akár funkcióiban kedvezőbb készülékekkel teliszórni a piacot.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: microsoft.com)