Jump to content

Április 23-tól folytatódik a ’Szilícium-völgy’

2017. 02. 11. 17:07

A Pied Piper csapata hamarosan visszatér a képernyőkre, hogy a legvadabb kocka szlenggel és poénokkal kábítsanak minket, miközben végre talán Richard magánélete is új lendületet vesz.

A HBO ’Szilícium-völgy’ című komédiája rendesen belenyúlt a kockaságba. Alapjaiban véve egy ifjú programozó zseniről szól, aki teljesen véletlen feltalál egy olyan tömörítési eljárást, ami fenekestül felforgathatja az egész tech-ipart. Már ebből az alaphelyzetből adódóan, azt gondolta az ember, hogy ez a sorozat csak egy nagyon szűk réteget tud majd megszólítani. Elvégre mégis csak egy vérkocka programozóról van szó, annak barátairól, a cégalapítás nehézségeiről, és hogy hogyan lehet egy hétköznapi emberből egy Mark Zuckerberg. De mekkorát tévedtem. Valahogy a ’Szilícium-völgy’ című sorozattal sikerült olyan poénokkal és eseményekkel megkörítenie egy amúgy érdekes történetet a HBO-nak, hogy olyan ismerősöktől is pozitív visszajelzéseket kaptam eme sorozatot illetően, akiknek egyébként kifejezetten herótjuk van bármilyen IT témától.

Ennek megfelelően ’Szilícium-völgy’ nem csak, hogy túlélte az első évadot, de megmutatta, hogy a Big Bang Theory színvonalánál komolyabban és valóságosabban bemutatott geek szubkultúrára is vevő a közönség. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a sorozat immár a negyedik évadával tér vissza idén április 24-én a HBO csatornáján. Külön tudom ajánlani ezt a sorozatot azoknak, akik szeretnék bővíteni a szókincsüket pár trendi teches kifejezéssel, mert abból akad benne bőven.

(Forrás: hbo.com Kép forrása: hbo.com)