Jump to content

97 tech cég szállt be a Donald Trump elleni küzdelembe

2017. 02. 06. 17:37

A Google, a Microsoft, az Apple és 94 másik cég büszkén adta támogatását ahhoz a perhez, amit Donald Trump amerikai elnök bevándorlásellenes rendelete ellen indítottak. Ebből már igazán venni kéne a lapot.

Senki se kérdőjelezi meg, hogy a biztonság fontos. Az is tény, hogy a világ teli van szörnyűségekkel és megdöbbentő, hogy az emberiség egyes tagjai milyen elvetemült gonoszságokat, borzalmakat képesek elkövetni mások ellen. Biztos vagyok benne, hogy nincs senki olyan, aki ne azt mondaná, hogy ésszerű és racionális határokon belül mindent el kell követni, hogy ne ismétlődhessenek meg a világ számos pontján lezajlott tragikus események. Ugyanakkor ugyanilyen biztos vagyok abban, hogy Donald Trump mást ért az ésszerű és racionális keretek alatt, mint a világ vezető tech cégei vagy éppen jómagam.

Az újdonsült amerikai elnök azzal okozott közfelháborodást kicsit több mint egy hete, hogy letiltotta 7 iszlám országból (Jemen Szíria, Irak, Irán, Szudán, Líbia és Szomália) a bevándorlók fogadását az USA-ba. Nem kellett sokat várni és a szövetségi bíróság felfüggesztette ezt a rendeletet.

Közben a tech cégek sorra ítélték el nyilvánosan az elnök rendeletét. Egyszerűen jobb módot kell találni a közbiztonság megőrzésére, minthogy egy húszáros rendelettel kitiltsák a bevándorlókat. Amerika ugyanis ha a történelmét, ha a mindenkori gazdaságát, ha találmányait és innovációit nézzük nem lenne sehol a bevándorlók nélkül. Egy ilyen drasztikusan bevándorlóellenes rendelet, mint amilyet az amerikai elnök elrendelt, egyszerűen ellentétes mindazzal, amit sokan amerikainak vallanak. Ebben olyan nagy az egyetértés a techvilágban, hogy most 97 cég szállt be a beutazási tilalom elleni jogi harcba.

Az új elnökön nagy a nyomás, hogy tartsa magát mindahhoz, amit kampány időszak alatt a választóinak ígért. Nem engedheti meg magának, hogy gyengének mutatkozzon egy a szavazótáborának szemszögéből nézve ilyen nagyon is sarkalatos kérdésben. Tény, hogy Donald Trump nem az a fajta embernek mutatkozott soha se, akit zavar, ha a fél világot magára haragítja valamivel és az is látszik, hogy nagyon makacsul végig akarja vinni azt, amit az álláspontja szerint helyesnek vél. Eddigi kiszámíthatatlan viselkedése alapján megtippelni is nehéz, hogy végül mi lesz ennek az egésznek a vége, de az biztos, hogy az amerikai nagyvállalatokat sikerült összehoznia maga ellen.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: pixabay.com)