Jump to content

A Facebook mostantól azt is figyeli, hogy meddig nézünk egy videót

2017. 01. 30. 11:10

A közösségi háló sokkal nagyobb hangsúlyt fektet ezután a tartalmak rendezésének szempontjából arra, hogy az emberek milyen hosszú ideig néznek egy videót.

A Facebook rajta van, hogy folyamatosan tökéletesítse a rendszert, ami alapján eldől, hogy mi érdemes a hírfolyamunk elején a közvetlen figyelmünkre. Az új eljárás a hosszabb klipeket favorizálja, legalábbis fogjuk rá. Igazából a közösségi háló által közzétett blogbejegyzés szerint az algoritmus azt figyeli, hogy egy videó hány százaléka kerül lejátszásra. ha valaki végignézi a videó nagyobb részét vagy az egészet, az azt jelenti, hogy érdekesnek találta a tartalmát és mehet előrébb. Ha viszont csak belenézünk és megyünk is tovább, akkor az annyira nem fontos.

A Facebook tovább folytatja a megtekintések számának számolását is, de videók rangsorolásánál nagyobb faktorként fog érvényesülni a megtekintettség aránya. Ez a változtatás mindjárt több értelmet nyer, ha hozzácsapunk egy új reklám formátumot. A Recode forrásai szerint a Facebook azt tervezi, hogy 20 másodperc körül reklámokat tesz a videókba, ami arra ösztönözheti a publikálókat, hogy hosszabb tartalmakat hozzanak létre, amivel több pénzt kereshetnek.

(Forrás: engadget.com Fotó forrása: pixabay.com)