Jump to content

Hugo Barra áll az Oculus VR csapatának élére

2017. 01. 26. 19:00

A Google Android divíziójának egykori csillaga visszatér a Szilícium-völgybe, hogy ezentúl Mark Zuckerberg oldalán tündökölhessen tovább, mint az Oculus projekt új feje.

Mark Zuckerberg rántotta le a leplet a korábban a Google és Xiaomi vállalatoknál vezetőként tevékenykedő Hugo Barra önéletrajzának következő pontjáról. A neves szaki a virtuális valóság fronton tér vissza a Szilícium-völgybe, méghozzá az Oculus projekt újdonsült fejeként. Ő lesz az, aki betölti azt a lyukat, ami a korábbi Oculus vezérigazgató, Brendan Iribe távozásával keletkezett (nem ment messzire, ő lett a Facebook új CTO-ja).

A bejelentés a fenti képpel együtt érkezett, amin Zuckerberg és Barra együtt log a virtuális valóságban. Ez nem csak PR szempontból praktikus, de azért is, mert az új Oculus CEO még mindig Kínában van. A kép alatt olvashatjuk Barra hozzászólását is, miszerint már akkor is arról álmodott, hogy majd a virtuális valóságon dolgozhat, amikor még az AR/VR csak sci-fi volt.

Kíváncsian várjuk, hogy az Oculus új vezetője milyen irányba tereli tovább a fejlesztéseket, de minden jel szerint a lehető legjobb kezekbe került a projekt.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: engadget.com)