Jump to content

Az ISIS kereskedelemben kapható drónokból csinál bombázót

2017. 01. 24. 15:51

Új képek mutatják meg, hogy hogyan használja a terrorista szervezet az egyszerű, bárki által hozzáférhető drónokat, mint robbanószert hordozó eszközt.

Ahogy az iraki biztonsági erők megkísérelték visszafoglalni az ISIS uralta Moszult, Irak északi részének egyik legnagyobb városát, amit a terrorista szervezet 2014-óta tart megszállás alatt, úgy szembe kellett nézniük az ellenség improvizált fegyverkísérleteivel. Az egyik ilyen ISIS újdonság a házilag fegyverré varázsolt drón, ami a kereskedelemben kapható quadkoptereket gránát méretű robbanóanyag ledobására teszi képessé.

Ismert dolog, hogy az ISIS fegyverként használ drónokat, de az új képek Moszulból meg is erősítik, hogy a szélsőséges csoport quadkoptereket használ bombázóként.

Az iraki erők rendelkeznek drónelhárító fegyverekkel, beleértve a kézi zavarót, ami a kereskedelmi modellek javát földre tudja kényszeríteni. Ezek segítségével már legalább egy tucat ilyen bombázó és drónt sikerült már leszedniük.  Az ISF is használ drónokat a katonai műveleteihez, mint például légi támadás előtti felderítés.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: pixabay.com)