Jump to content

A Twitter eladta a Fabric platformot

2017. 01. 20. 07:57

Nem kell megijedni, a Fabric nevű népszerű alkalmazásfejlesztő környezet tulajdonjoga nem került rossz kezekbe a Twittertől. Új gazdája maga a Google lett.

A Fabric 2014-ben került a Twitterhez. A moduláris mobil platformot arra tervezték, hogy segítse az alkalmazásfejlesztők munkáját. Például ha tweet beillesztésre vagy Twitter bejelentkezésre vágyunk az alkalmazásunkhoz, akkor a Fabric tökéletes választás erre a célra.

A Fabric tulajdonosváltásáról egy a platform blogján közétett bejegyzésből informálódhattunk. A tervek szerint a Google új tulajdonát szépen összeolvassza a Google Firebase fejlesztői platformmal. A csapat küldetése változatlanul a mobilra fejlesztő csapatok munkájának segítése lesz, hogy egyre jobb appok születhessenek. Tulajdonképpen a Fabric és a Firebase erőinek egyesítése csak jót tehet a platformoknak, ha felhasználói szemszögből nézzük. Ha pedig már Fabric felhasználók vagyunk, akkor se kell megrémülni, a platform továbbra is funkcionálni fog, csak egy új szolgáltatási feltételekről szóló szerződést kell majd hamarosan beklikkelni.

(Forrás: engadget.com Fotó forrása: pixabay.com)