Jump to content

Titkos projekthez kérte az FCC engedélyét az Amazon

2017. 01. 15. 12:30

Egy rejtélyes vezeték nélküli technológiát alkalmazó projekt teszteléséhez kérte az USA Szövetségi Kommunikációs Bizottságának engedélyét az Amazon vállalat. Drónos szállításhoz lehet köze a dolognak.

Az Amazon egy titokzatos kísérleti projektjének tesztelését szeretné elindítani eme dokumentum szerint, amit az FCC-nek nyújtottak be. Az e-kereskedelemben utazó vállalatóriás vezeték nélküli kommunikációs technológiát tesztelne 5 hónapon át egy jövőre ütemezett kutatáshoz. A beadvány elég homályosan fogalmaz. Csak egy prototípust és a hozzá tartozó szoftvert emlegetni, ami innovatív kommunikációs funkciókat támogat.

Mivel az Amazon az elérhetőségeknél Neil Woodwardot is listázta, így feltehetően a tesztelni kívánt technológiának köze van a Prime Air szolgáltatáshoz. Woodward a NASA asztronautája volt, aki most a cég drónos szállítási programjának repülési tesztjeiért és biztonságáért tevékenykedő menedzsere.

Mindezek alapján bármit is tervez az Amazon a Seattle-i létesítményének falain belül annak valamiként köze lesz a drónokkal történő szállítási rendszerének fejlesztéséhez. Mi mindenesetre kíváncsian várjuk, hogy most mit főztek ki a vállalatnál.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: engadget.com)