Jump to content

A leendő Tesla tulajok már fizetni fognak a szupertöltőért

2017. 01. 14. 12:48

Bizony, bizony mondom néktek az új Model S és X elektromos autókhoz többé nem jár az ingyenes szupertöltő opció. A Tesla ennek apropóján elmagyarázta, hogy mennyi is lesz az annyi.

Ha még nem került a birtokunkba álmaink Model X vagy S elektromos autója, akkor sajnos nagy valószínűséggel le is maradtunk a Tesla szupertöltő állomásaihoz való életre szóló ingyenes hozzáférésről. Az ajánlat január 15-ig él, utána pedig egy a leendő EV tulajdonosokra nézve egy kevésbé kedvezőre vált a Tesla. Hétfőtől már „csak” évi 400 kWh szupertöltési kreditet kapnak a tisztelt fogyasztók és ezt is csak addig, míg birtokukban van egy Model S vagy X. Viszont ez azt is jelenti, hogy fizetni kell, ha ezen felül használja valaki a szupertöltőket.

Az autógyártó fel is fedte a tarifákat, amik egyes amerikai államonként is eltérőek lehetnek. Az árakat a vállalat új FAQ szekciója listázza. Ennek értelmében például Kaliforniában 0,20 dollár per kWh lesz az ár, míg mondjuk New Yorkban meg 0,19 dollár.

A Tesla szerint 400 kWh 1000 mérföldre elegendő energiát jelent az autóik számára, ami a legtöbb autótulajdonos éves szükségleteit fedezi is. Ha nem vezetünk sokat, sokszor és messzire, akkor nem is kell plusz pénzt fizetnünk.

(Forrás: tesla.com Kép forrása: tesla.com)