Jump to content

Törökország 10 000 közösségi oldal felhasználót vizsgál át

2016. 12. 29. 13:41

A nyáron megkísérelt katonai puccs után Törökország egyedi internet-hozzáférést szabályzó megoldásait már többször is bemutatta a nagyvilágnak. Most valami újat találtak ki.

Rendkívül feszült a légkőr Törökországban, amit a közelmúlt eseményei csak tovább fokoztak. Törökország belügyminisztere elárulta, hogy hivatalból nyomoznak körülbelül 10 000 közösségi oldal felhasználó után azok feltehetően terrorizmust támogató tevékenysége miatt. Mintegy 3710 embert kérdeztek ki az elmúlt 6 hónapban és 1656 embert tartoztattak le a hatóságok elmondása szerint.

Felmerül egy elkerülhetetlen kérdés: Vajon a vizsgált személyek közül valójában hányan vannak azok, akik ténylegesen terroristákat támogatnak? A tiltakozások ellenére a török kormány notóriusan blokkolja a Facebookot, a Twittert és más internetes szolgáltatásokat. Már a Erdogan elnök elleni katonai puccskísérlet előtt se volt túlontúl rózsás a helyzet, de az azóta arra reakcióként érkező intézkedések csak még erőteljesebben veszélyeztetik az emberek alapvető jogait. Az országban mintegy 150 hírközléssel foglalkozó szervezetet is bezártak. Mindent a terrorizmus elleni küzdelemért. Csak aztán nehogy az egész csak a szólásszabadság rovására menjen.

(Forrás: engadget.com Fotó forrása: pixabay.com)