Jump to content

Jövő hétre érkezik a Tesla autók frissítése

2016. 12. 23. 15:08

Még november közepén mondta azt Elon Musk, hogy a Model S tulajdonosok valamikor december közepére várhatják az Enhanced Autopilot program frissítését. Most pedig a Tesla vezére ismét megerősítette, hogy nem feledkeztek el a dologról.

A cég Twitteres idővonalán tűnt fel egy bejelentés, miszerint az autógyártó kész az Autopilot legtöbb funkcióját aktivizáló frissítés leszállítására. Erre valamikor a következő hét végig kerül sor, ha minden jól megy.

A legújabb önvezető hardverrel (HW2) érkező Autopilot sok olyan funkcióhoz nem rendelkezett eddig hozzáféréssel, amik a régebbi verzióknál már mentek. Ilyen például az automatikus parkolás, sávváltás, sávelhagyási figyelmeztetés, ütközés elkerülő és figyelmeztető rendszer és még sorolhatnánk. A cég októberben kiadott közleménye szerint további kalibrációra és tesztelésre van szükség ahhoz, hogy meggyőződjenek a szignifikáns fejlesztések biztonságosságáról a valós világ körülményei között. A mostani bejelentés alapján jól alakulhattak az eddigi tesztek.

Az autógyártó tervei szerint minden új funkció aktiválásra kerül a 2017-es év folyamán.

(Forrás: tesla.com Kép forrása: tesla.com)