Jump to content

7 millió dolláros támogatást kap a CD projekt a lengyel kormánytól

2016. 12. 19. 17:00

Néhány hónappal ezelőtt a CD Projekt több pályázattal is nevezett a GameINN programon keresztül elnyerhető állami támogatásra. Nos, a srácok nem üres kézzel távoztak.

A CD Projekt csapata több jelenleg is futó projektjéhez nyert támogatást, így várhatóan ezek még szuperebb játékok elkészítéséhez fogják hozzásegíteni a stúdiót. Ilyen projekt például a City Creation, ami egy komplex technológia mesterséges intelligencia által vezérelt hatalmas és élő városok létrehozásához. Emellett támogatást nyert még az Animation Excellence, a Cinematic Feel, és a Seamless Multiplayer projektjük is.

Várhatóan ezek a fejlesztések támogatás pozitív hatással lesznek a CD Projekt által készülő játékokra, mint például a Cyberpunk 2077. Végső soron azt mondhatjuk, hogy ez jó a játékfejlesztőknek és jó a játékosoknak, de miért jó ez a lengyel kormánynak?

Lengyel barátaink úgy vélik, hogy a játékfejlesztés egy rendkívül innovatív terület, amibe fektetni bár jelentős pénzügyi kockázattal jár, de a GameINN és a hozzá hasonló programok segítségével versenyképessé válhat az ország játékipara a világpiacon. Ennek fényében a GameINN és a Lengyel Játékok Egyesülete összesen 45 millió dollár támogatást nyújt az iparág hazai képviselőinek. Le a kalappal. Lehet itthon is elférne pár ilyen program.

(Forrás: vg247.com Kép forrása: vg247.com)