Jump to content

2 millió dollárt fizet korábbi dolgozóinak az Apple

2016. 12. 15. 12:00

Néhány korábban az Apple vállalatnál dolgozó alkalmazott állítása szerint nem kaptak tisztességes szüneteket és a fizetési csekkek is késve érkeztek. A cég most jóvátételt fizet.

Hosszú ideje ment a pereskedés az Apple és egy Kaliforniában található boltjának ex alkalmazottjai között, amit mára sikerült rövidre zárni. A pert eredetileg a cég négy korábbi alkalmazottja indította még 2011-ben, de 2014-ben kiterjesztették körülbelül 20 000 kaliforniai Apple dolgozóval. A felperesek azt állították, hogy az Apple nem adott megfelelő idejű szünetekre lehetőséget és akkor se volt a helyzet magaslatán, amikor időben kellett volna fizetni. Az ügy végül a San Diego-i bíróságra került októberre, s ma az Apple Insider riportban adta a nagyvilág tudtára, hogy a bíró 2 millió dollár megfizetésére kötelezte a vállalatot.

Tegyük hozzá ez nem nagy pénz az Apple vállalatnak. Csak a harmadik pénzügyi negyedévben 42,4 milliárd dollárt tettek zsebre. A cég még nem nyilatkozott az ügyben, de valószínűleg itt a történet vége. Hogy ez boldog befejezés-e az persze már erőse nézőpont kérdése.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: engadget.com)