Jump to content

Az Apple publikálni fogja az AI kutatását

2016. 12. 10. 10:00

Az Apple vállalat mesterséges intelligenciával foglalkozó részlegének igazgatója, Russ Salakhutdinov egy figyelemreméltó bejelentést tett. A gépi tanulással kapcsolatosan megnyílik az amúgy híresen titokzatos cég.

Nem tudni pontosan, hogy hogyan képzeli el megosztani a mesterséges intelligencia kutatással kapcsolatos eredményeit a világ egyik legnagyobb techvállalata, de Salakhutdinov tweetje szerint erre hamarosan választ kapunk. Ez azt jelenti, hogy néhány eddig zárt ajtók mögött rejtegetett felfedezés elérhető lesz az akadémia számára. Az Engadget megkereste az Applet további információkért az üggyel kapcsolatosan, de még nem kaptak választ. Mindenesetre ez a lépés felvet egy komoly kérdést: Miért osztaná meg a napjainkban egyik legérdekesebbnek számító mesterséges intelligencia kutatással kapcsolatos eredményeit a világ egyik legtitkolózóbb cége?

A válasz legalábbis részben biztosan az, hogy így próbálnak új tehetségeket vonzani az Apple vállalathoz. A potenciális AI kutatók nagyobb valószínűséggel fognak csatlakozni a céghez, ha tudják, hogy az milyen áttörések előtt áll és hol tart az adott területen. Ne lepödjünk meg azon, ha a következő hír arról fog szólni, hogy az Apple sikereket ér el AI fejlesztő csapat összerittyentésével.

(Forrás: engadget.com Fotó forrása: pixabay.com)