Jump to content

A SpaceX visszatérése átcsúszik jövőre

2016. 12. 10. 12:00

Sajnos elkiabált dolog volt a SpaceX kilövéseinek december közepétől való folytatásáról beszélni, így már csak bátortalankodva merünk újabb a jövőbe tervezett dátumokkal eljönni.

Az esélye annak, hogy a SpaceX még 2016-ban folytatni tudja a rakétakilövéseit hivatalosan is nulla. Elon Musk vállalatának újrakalibrált tervei szerint a Falcon 9-es rakétával január elején tudják folytatni a munkát. A visszatérés után első küldetésként az Iridium-1-et fogják földkörüli pályára segíteni. Ahogy az Iridium korábban elhintette a rakéta minden bizonnyal kész lesz December 16-ra, de a SpaceX azt közölte, hogy ezt az extra időt felkészülésre és átfogó tesztelésre szeretnék használni, hogy a rakéta biztosan visszatudjon térni a terveknek megfelelően.

A vállalat nem hibázhat kétszer egymás után. A korábbi incidens vizsgálata befejeződött és most mindent megtesznek, hogy egészen biztosan ne fordulhasson elő újra hasonló láncreakcióból fakadó katasztrófa. Bár biztosan minden rendben fog menni a januári kilövésnél, de azért szorítsunk a SpaceX vállalat sikeréért.

(Forrás: spacex.com Kép forrása: youtube.com)