Jump to content

Tisztázta magát a hatóságok előtt a Hello Games

2016. 11. 30. 14:00

A No Man’s Sky játék reklámozása kapcsán indult nyomozás a Hello Games csapata ellen, akik végül minden vádpont esetében ártatlannak találtattak.

Az ASA (UK's Advertising Standards Authority) azzal töltötte az elmúlt két hónapot, hogy megvizsgálja azokat az állításokat a No Man’s Sky játék Steam oldalán, amelyekről többen azt állították, hogy félrevezetőek, megtévesztőek. A játékosok képeket,videókat és szépen megfogalmazott szöveges üzeneteket formáltak meg, hogy hangot adjanak a véleményüknek. Főként azzal volt a gond, hogy a játékosok szerint jobb vizuális élményt, teljesítményt és élvezhetőbb bolygófelfedezést ígért a Hello Games, mint ami ténylegesen a játékba került. Az ASA vizsgálata másként találta, azt a konklúziót vonták le, hogy ezek a reklámanyagok nagyvonalakban reprezentálták az elkészült terméket és nem volt céljuk a fogyasztok félrevezetése.

A vizsgálat során megállapításra került, hogy van különbség az elkészült játék és a trailerekben bemutatott termék között. Szintén megállapításra került, hogy a bolygókon élő állatok viselkedése se olyan, mint amiket a videókban láthattunk, de végül ezek sem találtattak félrevezetőnek. Összességében annyit állapított meg az ASA, hogy a Hello Games nem követett el semmi rosszat, csak próbálták a játékot a legjobb fényben bemutatni.

Azért lehetne még róla vitatkozni, hogy hogy is volt ez, és mi az ami félrevezető, és mi az ami még nem. Ezt a békát le kell nyelni annak, aki úgy érzi becsapták. A Hello Games mindenesetre folytatja a munkáját és mindent és a jelek szerint sorra érkeznek majd a fejlesztések, hogy a játék egyre jobb legyen.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: engadget.com)