Jump to content

EV töltő hálózatot terveznek kiépíteni Európában az autógyártók

2016. 11. 30. 15:00

A BMW, a Daimler, a Ford és a VW közös erőfeszítésének eredményeként pillanatok alatt azon kaphatjuk magunkat, hogy már bárhol feltölthetjük az elektromos autónkat Európában.

Ha minden szépen és jól megy ahogy azt kell, akkor egy szupergyors töltésre képes hálozat jöhet létre Európában az elektromos autók igényeinek kiszolgálására. Nagy szükség is van egy ilyen hálózatra, ha tényleg leszeretnénk cserélni a benzines és dízel autók javát a következő néhány évtizedben. Márpedig pontosan ez az, amit az autógyártók terveznek.

Ezért a nemes célért autógyártók egész sora szövetkezett, akik mind azt szeretnék látni, hogy az országutak mellett gombaszámra nőjenek ki az EV-töltőállomások. Méghozzá szupergyors töltésre képes állomások – 350kW kapacitással, ez közel háromszorosa a Tesla szupertöltőjének, ami 120kW-al dolgozik. Ilyen erővel néhány perc alatt újra úton is lehetnénk.

A kezdeti elképzelések alapján a hálózat 400 töltőállomásból állna 2017 végére. 2020-ra már több ezer állomással számolnának Európa szerte.

(Forrás: press.bmwgroup.com Kép forrása: press.bmwgroup.com)