Jump to content

Álláskeresés a Facebookon? A közösségi oldal már ebben is segít

2016. 11. 17. 12:00

A közösségi oldal egy újfajta funkcióval kísérletezik, amivel nem csak a cégek és álláskeresők helyzetét könnyítheti meg, de még a LinkedIn orra alá is borsot törhet.

Rengeteg vállalkozás él a lehetőséggel, hogy a saját Facebook oldalán hirdesse meg megüresedett állásait. Innen nézve teljesen jogosan adódhatott az ötlet a közösségi oldal fejlesztőinek agyában, hogy ugyan miért ne kínálnának beépített lehetőséget erre a feladatra, ezzel is megkönnyítve a munkakeresők és a munkaadók egymásra találását.

A TechCrunch riportja szerint a Facebook már kísérletezik is egy úgynevezett „Jobs” füllel. Itt a vállalkozások megjeleníthetnék az egyes állásajánlataik, amik mellett rögtön ott lenne egy „Apply Now” gomb, amivel a potenciális jelöltek már el is kezdhetnék kitölteni az állásra való jelentkezésük, ráadásul az alapvető információkat egyszerűen átmásolhatnák a Facebook profiljukból.

A Facebook eme újítása lehetőséget adnak a cégeknek, hogy ne kelljen saját oldalukra, vagy harmadik fél oldalára irányítaniuk az álláskeresőket, akik az általuk kínált állásokra jelentkeznének. Ezen felül az álláskeresőknek lehetőségük lenne feliratkozni egy-egy vállalkozás állásajánlatokkal kapcsolatos híreire, így elsőként csaphatnának le az álommelójukra.

Végső soron a munkakereső felhasználók és a vállalkozások életét is megkönnyítheti a Facebook új kezdeményezése, egyedül a LinkedIn ráncolhatja kicsit a szemöldökét, hogy mintha egy kicsit a területére tévedt volna a közösségi oldal, de mit lehet mit tenni.

(Forrás: techcrunch.com Kép forrása: techcrunch.com)