Jump to content

A Giphy fogadja örökbe az elárvult Vine videókat

2016. 10. 29. 11:00

Nem kell már aggódni, hogy mi lesz a sorsa a Vine rendszerén belül tárolt 6 másodperces videóemlékeinknek, mert a Giphy jött és megmentette a napot.

A minap jelentette be a Twitter, hogy költséghatékonyság végett effektíve átharapja a Vine torkát és a videómegosztó app hónapokon belül eltűnik a semmibe. A hírből csak az nem derült ki, hogy mi lesz a sorsa a felhasználók által létrehozott tartalmaknak. Sok Vine rajongó bizony ki is akadt rendesen a kék madárkás cégre, de ez egy másik tészta. Szerencsére mára kiderült, hogy az elárvult Vine videók nem maradnak fedél nélkül. a Giphy felajánlotta szolgálatait a csalódott Vine usereknek. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a Vine rendszerében tárolt videóinkat és animált képeinket lehetőségünk lesz átvinni a Giphy oldalára.

Maga a Vine.io weboldal se fog bezárni, de ahogy a Twitter elmondta, már csak digitális archívumként fog tovább működni. A Giphy ehhez képest egy olyan importálási eszközt kínál, amivel megmenthetőek az általunk létrehozott tartalmak. Már csak azt nem tudjuk, hogy erre mikor lesz lehetőség. A Giphy most még csak annyit árult el, hogy „nagyon hamarosan”.

(Forrás: medium.com Kép forrása: medium.com)