Jump to content

Tim Cook és Bill Gates is szóba jött, mint alelnök

2016. 10. 19. 14:00

Hillary Clinton potenciális alelnökjelöltjeit sorolja fel az egyik aranyat érő információkupac, amit kedden hozott nyilvánosságra a Wikileaks. Az állunk le fog esni milyen nevek szerepetek a listán.

Techcégek vezérigazgatói és más az iparághoz közeli üzletemberekkel van teli a Clinton kampány alelnökjelöltjeit tartalmazó lista. Képzeljük csak el milyen jól mutatott volna az Apple vezérigazgatója, Tim Cook Hillary Clinton mellett. Ugyan csak érdekes név a listán a Microsoft filantróp életet élő alapítója, a Bill és Melnda Gates alapítványt létrehozó Bill Gates.

Bizony a fenti nevek akármelyikén rendesen meglepődtünk volna, ha valóban alelnök jelöltként csatlakoztak volna a Clinton kampány stábjához.  Természetesen a listán azért szokványosabbnak nevezhető, párton belülről jövő választási lehetőségek is szerepelnek. A lista legvégén még Hillary Clinton párton belüli kihívója, Bernie Sanders is szerepel. Végül az elnökjelölt Tim Kaine, virginiai szenátor mellett döntött. A dolog már innen történelem, de akad itt még néhány érdekes, „mi lett volna ha név” az üzleti szférából. Ilyen például a GM vezérigazgatója, Mary Barra és a Starbucks vezérigazgatója Howard Shultz.

Sajnos már sose tudjuk meg, hogy mi lett volna, ha az Apple vezérigazgatója mellett dönt Hillary Clinton. Talán minden amerikai kapott volna a zsebébe egyet a legújabb iPhone készülékből. Sose lehet tudni.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: wikimedia.org)