Jump to content

Mintegy félmilliárd Yahoo-felhasználó adatait lopták el

2016. 09. 22. 21:30

Mintegy 500 millió Yahoo-felhasználó személyes adatait lopták el feltehetően egy kormány megbízásában dolgozó hackerek 2014-végén, melyre csak most csütörtökön derült fény – legalábbis csak most került nyilvánosságra.

A cég szerint a hackerek a mintegy félmilliárd fiók feltörésével a felhasználók olyan személyes információihoz jutottak hozzá, mint a születési dátum, az e-mail cím, a jelszavak és a telefonszámok.

A Yahoo hangsúlyozta, hogy bankszámlákkal kapcsolatos adatokat nem sikerült megszerezniük a kibertámadás végrehajtóinak.

A cég szerint ez minden idők egyik legnagyobb hacker támadása, viszont arra egyelőre nem tudtak választ adni, hogy a tetteseknek hogyan sikerült feltörniük a rendszerüket, illetve hogy milyen lépéseket tettek a hasonló támadások elkerülése végett. Az viszont kiderült, hogy az esetet az FBI is vizsgálja.

Egy tech oldalon máris találtak egy bizonyos „Peace” néven futó felhasználót, aki a múlt hónapban el akart adni közel 200 darab Yahoo felhasználói fiókot – azt nem tudni, hogy sikerült-e Őt azonosítani.

A Yahoo minden felhasználójától azt kéri, hogy a biztonság kedvéért változtassák meg a jelszavukat.

(Forrás: ITmozaik.hu, MTI, News Agencies | Fotó: Pixabay.com)